Rijvaardigheidstraining Motor

Rijvaardigheidstraining Motor

Met leren motor rijden ben je nooit klaar. Of je nu pas begint of al heel lang met de motor rijdt, er valt altijd van alles te leren.

Het is zeer belangrijk om regelmatig te oefenen. Niet met als doel steeds beter te worden, maar om de rijvaardigheden op een bepaald niveau te houden en de slechte gewoontes die gevormd zijn af te leren. Maar vooral: om bewust te worden van hetgeen je doet.

Dat extra bijscholing nodig is, blijkt uit de ongevallenstatistieken. Motorrijders staan in voor slechts 1% van het totale aantal afgelegde reizigerskilometers. Toch zijn bijna 6% van alle lichtgewonden, 11% van alle zwaargewonden en 12% van alle verkeersdoden motorrijders. Dit betekent dat het aantal verkeersdoden onder motorrijders 12 maal hoger ligt dan op basis van het aantal afgelegde kilometers verwacht kan worden.

Het verbeteren van zowel jouw rijvaardigheid, jouw veiligheid als jouw verkeersinzicht is dan ook onze basisdoelstelling. Omdat iedereen anders is en andere noden heeft, bieden wij op maat gesneden opleidingen aan. Hierdoor vind je bij ons steeds de cursus die bij jou past.

Motorbeheersing

Dit is een cursus voor motorrijders die zich technisch willen vervolmaken. De nadruk wordt vooral gelegd op bochtentechniek, remtechniek, trage manoeuvres, defensief rijden,… . Afhankelijk van het startniveau wordt de moeilijkheidsgraad bepaald. Uiteraard blijft de veiligheid steeds 100% gegarandeerd.

Individuele cursus

Deze cursus (privéles) wordt aangeboden voor iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs, gaande van beginneling tot expert. De inhoud van deze cursus wordt in samenspraak samengesteld, op basis van jouw wensen en ervaring.

Dagje Ardennen

Elke motorrijder zal het beamen: bochten maken het rijden met de motor leuk. Spijtig genoeg hebben vele motorrijders angst voor bochten. Bij het vlot nemen van bochten komt dan ook veel kijken: het bepalen van de juiste snelheid, een correcte kijktechniek, juiste rijlijnen, een goede zithouding, tegensturen… . De bedoeling van dit dagje Ardennen is dan ook geen rustig ritje omringd door mooie natuur, maar een intensieve training met oog voor detail. Na deze dag zou een bochtige rit een smile tot achter de oren moeten toveren bij elke motorrijder.

Weekend – inclusief overnachting in half pension

Wil je nog een stapje verder gaan met de bochtentechniek? Dan is dit weekend iets voor jou! Op 2 opeenvolgende dagen perfectioneer je jouw bochtentechniek. Op het einde van de eerste dag heb je rustig de tijd om in het hotel jouw prestaties te evalueren samen met de instructeur. Hiermee kan je dan de volgende dag aan de slag! Na de opleiding krijg je een evaluatiefiche mee naar huis, zodat je jezelf kan blijven verbeteren.

Indien je zelf (nog) niet over een bromfiets/scooter of motor beschikt, kan je gebruik maken van een van onze lesvoertuigen. Ook voor een eventuele aankoop van een bromfiets/scootor of motor geven wij jou graag tips en advies!

Voor meer info kan je steeds contact nemen met Jaimie Schepers op:

0474 348 807
info@justsafe.be

KALENDER:

Geen Evenementen